چین می گوید 85 درصد از شهروندان تا سال 2025 از نارنگی استفاده خواهند کرد
پکن (AP) - چین کمپین تهاجمی را برای ترویج ماندارین راه اندازی کرده است و می گوید 85 درصد از شهروندان این کشور تا سال 2025 از زبان ملی استفاده خواهند کرد.
به نظر می رسد این حرکت فشار بیشتری بر لهجه های منطقه ای چینی در معرض خطر مانند کانتونی و هاکی، همراه با زبان های اقلیت مانند تبتی، مغولی و اویغوری وارد می کند.
در دستوری که روز سهشنبه توسط کابینه چین صادر شد، استفاده از ماندارین، که در چین به عنوان "Putonghua" یا "زبان مشترک" شناخته میشود، "نامتوازن و ناکافی" باقی مانده است و برای برآورده کردن نیازهای اقتصاد مدرن باید بهبود یابد.
منتقدان به طور پراکنده به تغییرات در سیستم آموزشی و الزامات استخدامی که دائماً نقش زبانهای اقلیت را تضعیف میکند اعتراض میکنند و آن را کمپینی برای ریشهکن کردن فرهنگهایی مینامند که با گروه قومی غالب هان مطابقت ندارند.
همراه با هدف 2025، این سیاست در نظر دارد تا سال 2035 نارنگی را تقریباً جهانی کند، از جمله در مناطق روستایی و در میان اقلیتهای قومی.
ترویج زبان ماندارین به زبان های دیگر باعث اعتراضات دوره ای شده است، از جمله سال گذشته در منطقه مغولستان داخلی، زمانی که زبان مغولی با ماندارین استاندارد به عنوان زبان آموزشی جایگزین شد.
حزب حاکم کمونیست چین همه این جنبش ها را به عنوان نوعی جدایی طلبی محکوم کرده و بی رحمانه آنها را سرکوب کرده است. می گوید تطبیق زبان به نام اقتصاد و وحدت ملی لازم است.
این سیاست از الزامات قانونی حمایت می شود و سندی که روز چهارشنبه منتشر شد، خواستار افزایش نظارت است تا «اطمینان حاصل شود که زبان مشترک گفتاری و نوشتاری ملی به عنوان زبان رسمی سازمان های دولتی و به عنوان زبان اصلی مدارس، اخبار و استفاده می شود. انتشارات، رادیو، فیلم و تلویزیون، خدمات عمومی و سایر زمینه ها.
وی همچنین از مقامات خواست تا به شدت جایگاه بین المللی و نفوذ چینی ها را در دانشگاه ها، سازمان های بین المللی و گردهمایی های جهانی تقویت کنند.
تلاشهای دولت برای ترویج ماندارین از طریق شبکه جهانی مؤسسههای کنفوسیوس بحثبرانگیز بوده است و منتقدان آن را به عنوان تلاشی برای ترویج دستور کار حزب و پایان دادن به بحثها در مورد موضوعاتی مانند حقوق بشر محکوم میکنند.
___
این داستان روزی را تصحیح می کند که شورای دولتی دستور زبان را صادر کرد.
[ad_2]