هنر سرقت شده از میلیاردر هنوز در موزه اسرائیل به نمایش گذاشته می شود
اورشلیم (AP) - یکی از بزرگترین حامیان اسرائیل، میلیاردر آمریکایی، مایکل اشتاینهارد، در سال 2007 با اثری که اخیرا خریده بود به موسسه هنری برجسته اسرائیل مراجعه کرد: یک متن یونانی 2200 ساله که در سنگ آهک حک شده بود.
اما مدت کوتاهی پس از نمایش آن، یک کارشناس متوجه چیز عجیبی شد - دو تکه متن که یک سال قبل در حفاری در نزدیکی اورشلیم پیدا شد، مانند یک پازل بر روی تخته سنگ آهک قرار می گیرد. به زودی مشخص شد که کاشی استاینهارد از همان غاری آمده است که سایر قطعات در آن حفاری شده بودند.
ماه گذشته، Steinhard این قطعه را که با نام Heliodor's Stele شناخته میشود، و 179 اثر باستانی دیگر به ارزش حدود 70 میلیون دلار را به عنوان بخشی از یک معامله مهم با دفتر دادستانی منطقه منهتن برای جلوگیری از پیگرد قانونی تحویل داد. هشت نقاب نوسنگی که توسط اشتاینهارد در موزه اسرائیل برای نمایشگاهی بزرگ در سال 2014 به امانت گرفته شده بود نیز تحت این قرارداد ضبط شد، از جمله دو ماسک که در موزه به نمایش گذاشته شدهاند.
موزههای سراسر جهان با کنترل بیشتری بر منشأ - یا زنجیره مالکیت - هنر خود، بهویژه موزههایی که از مناطق درگیری غارت شدهاند یا بهطور غیرقانونی از مکانهای باستانشناسی غارت شدهاند، مواجه هستند. درخواست ها برای بازگرداندن چنین اقلامی به کشورهای مبدا در حال افزایش است.
دونا یتس، جرم شناس متخصص در زمینه قاچاق مصنوعات در دانشگاه ماستریخت، گفت که چندین رسوایی اخیر مربوط به آثار غارت شده - مانند بازگرداندن عتیقه جات کامبوج از موزه هنر دنور - "موزه ها را مجبور به تجدید نظر در مالکیت برخی از آثار می کند. اقلامی که دارند”
او گفت: «آنها واقعاً نمی توانند دائماً با چنین چیزهایی در ارتباط باشند، زیرا موزه ها غنی نیستند و بسیاری از آنها محل اعتماد عمومی هستند.
علاوه بر استلای هلیودوروس و دو نقاب باستانی، حداقل یک اثر باستانی دیگر متعلق به اشتاینهارت در موزه اسرائیل منشأ نامشخصی دارد: کتیبهای 2800 ساله روی یک سنگ آتشفشانی سیاه. این موزه خاستگاه موآب، پادشاهی باستانی در اردن کنونی را به نمایش می گذارد.
چگونگی رسیدن او به اورشلیم همچنان نامشخص است.
امیر گانور، رئیس بخش مبارزه با سرقت اداره آثار باستانی اسرائیل، گفت که اشتاینهارد کتیبه سلطنتی موآبی را در سال 2002 و مدت کوتاهی پس از خرید آن از یک فروشنده مجاز اسرائیلی در اورشلیم به موزه داد.
فروشنده که این معامله را تایید کرد اما به دلیل مسائل حقوقی این کالا به شرط فاش نشدن نامش صحبت کرد، به آسوشیتدپرس گفت که این کتیبه را از یک همتای فلسطینی در بیت لحم در کرانه باختری اشغالی توسط اسرائیل دریافت کرده است که مشخص نکرده است. منشا آن
گانور گفت: "نمی دانم او چگونه به فروشنده اورشلیم رسید." او گفت که می تواند از کرانه باختری رود اردن یا از طریق دبی که یک مرکز قدیمی آثار باستانی است، بیاید.
موزه اسرائیل درخواست مصاحبه را رد کرد و از نشان دادن مستندات این اثر خودداری کرد.
اما در بیانیه ای، تخلفات را رد کرد و گفت که "به طور مداوم با مقررات قابل اجرا در زمان اعطای وام مطابقت دارد." این می گوید که همه نمایش ها "در همکاری کامل" با سازمان آثار باستانی هستند.
دفتر دادستان منطقه منهتن گفت که کتیبه موآبی بخشی از تحقیقات Steinhardt نیست و از بحث در مورد این موضوع خودداری کرد.
جیمز اسنایدر که از سال 1997 تا 2016 مدیر موزه اسرائیل بود، گفت که منشأ تمام آثاری که به موزه میآیند قبل از نمایش توسط IAA تأیید شده است و دیگر آثار هنری غارت شده اشتاینهارد «همراه با اسناد قانونی هستند. ویژگی '.
اسنایدر گفت: "ما اسنادی را برای خرید قانونی دریافت کردیم، امانت داده شد و بازپرداخت آن تایید شد."
اسرائیل یک بازار قانونی عتیقه جات دارد که توسط حدود 55 فروشنده مجاز اداره می شود. آنها حق دارند اقلامی را که قبل از سال 1978 کشف شده اند، یعنی زمانی که قانونی اجرا شد که تمام آثار تازه کشف شده را متعلق به دولت می کند، بفروشند.
این بازار راهی برای شست و شوی عتیقه جات قاچاق و غارت شده از خاورمیانه فراهم کرده است که دلالان اسرائیلی اسناد ساختگی در اختیار آنها قرار می دهند. اسرائیل در سال 2016 زمانی که یک پایگاه داده دیجیتالی از مصنوعات را از دلالان تحمیل کرد، شروع به بستن این شکاف کرد.
اسرائیل اخیراً عتیقه های قاچاق کشف شده در فروشگاه های دلالان در مصر و لیبی را بازگرداند. سایر عتیقه جات دزدیده شده از عراق و سوریه، از جمله هزاران لوح به خط میخی که توسط مالک هابی، لابی استیو گرین در سال 2010 خریداری شد، قبل از فروش به کلکسیونرهای متقلب، به فروشندگان اسرائیلی قاچاق شد.
موراگ کرسل، استاد باستان شناسی در دانشگاه ایلینویز در دانشگاه دی پاول، گفت که غارت بیمعنای اماکن باستانشناسی در خاورمیانه "همگی بر اساس تقاضا صورت گرفته است".
او گفت: "غارتگران این کار را انجام می دهند زیرا شخصی مانند Steinhard وجود دارد که حاضر است پول بپردازد و چیزهایی را بخرد که مستقیماً از زمین می آیند."
بر اساس این قرارداد، دادستان منطقه منهتن 180 اثر باستانی Steinhardt را مصادره کرد و آنها را به کشورهای مربوطه بازگرداند. Steinhard همچنین با ممنوعیت مادام العمر در دستیابی به عتیقه جات موافقت کرد - اگرچه مشخص نیست این ممنوعیت چگونه اجرا می شود.
استاینهارد، 81 ساله، حامی دیرینه موزه اسرائیل و بسیاری دیگر از مؤسسات اسرائیلی، از جمله موزه تاریخ طبیعی در دانشگاه تل آویو است. از سال 2001، بنیاد خانواده او بر اساس اظهارنامه مالیاتی جزئی ایالات متحده، بیش از 6.6 میلیون دلار به موزه اسرائیل اهدا کرده است.
Steinhard متهم به سرقت اشیا نبود و گفت که او هیچ جنایتی مرتکب نشده است. اما دفتر دادستانی گفت که "می داند یا باید از طریق تحقیقات معقول می فهمید" که عتیقه جات دزدیده شده است.
استاینهارت درخواست مصاحبه را رد کرد. دفتر او بیانیه کوتاهی صادر کرد و گفت که دادستان منهتن "حق، عنوان یا علاقه آقای استاینهارد را در مورد هیچ یک از آثار" به جز موارد موجود در شهرک به چالش نکشیده است.
DA در سال 2017 پس از اشغال یک مجسمه از سر گاو نر در موزه هنر متروپولیتن که از مکانی در لبنان به غارت رفته بود، DA شروع به تحقیق در مورد مجموعه عظیم اشیای عتیقه استاینهارد کرد.
DA می گوید که سه مورد موجود در موزه اسرائیل "به طور موثر در محل کشف و ضبط شده اند" و مذاکرات با اسرائیل را برای هماهنگی برای بازگرداندن 28 آیتم دیگر آغاز کرده است. این گزارش می گوید که اشتاینهارد نتوانسته 9 مورد آخری را که در اسرائیل ردیابی شده است، بیابد.
بر اساس اسناد دادگاه، از این 40 اثر، بیش از نیمی از سایت های کرانه باختری غارت شده اند. 9 اثر دیگر از اردن که بسیاری از آنها از طریق بازار عتیقه فروشی مجاز در اسرائیل به Steinhardt فروخته شده بودند نیز در حال بازگرداندن به کشور هستند.
نه دولت اردن و نه وزارت گردشگری و آثار باستانی فلسطین به درخواست ها برای اظهار نظر پاسخ ندادند. بر اساس توافق نامه های صلح موقت در اواسط دهه 1990، سرنوشت اقلامی که از کرانه باختری اشغالی گرفته شده است باید بخشی از یک توافق نامه صلح هنوز مبهم باشد.
موزه اسرائیل گفت که اخیراً از شهرک سازی مطلع شده و در حال حاضر در حال بررسی این موضوع است.
در حال حاضر، آثار غارت شده در موزه هنوز به نام Steinhard است.
___
ایلان بن زیون را در توییتر به آدرس www.twitter.com/ilanbenzion دنبال کنید
[ad_2]