سربازان میانمار در تلافی 11 نفر را زنده زنده سوزاندند
بانکوک (AP) - به گفته شاهدان و گزارشهای دیگر، نیروهای دولتی میانمار به یک روستای کوچک در شمال غرب میانمار حمله کردند، غیرنظامیان را جمعآوری کردند، دستهایشان را بستهاند و سپس آنها را زنده زنده سوزاندند.
ویدئویی از پیامدهای حمله روز سهشنبه اجساد سوخته ۱۱ قربانی را نشان میدهد که برخی از آنها گمان میرود نوجوانانی باشند که به صورت دایرهای در میان بقایای کلبهای در روستای دونه تاو در منطقه ساگاینگ افتادهاند.
هنگامی که این تصاویر در رسانه های اجتماعی در مورد آنچه که به نظر می رسد آخرین حملات نظامی فزاینده وحشیانه در تلاش برای فرونشاندن مقاومت فزاینده ضد دولتی از زمان تصرف ارتش در فوریه است، در رسانه های اجتماعی به اشتراک گذاشته شد.
دیدهبان حقوق بشر روز پنجشنبه از جامعه بینالمللی خواست اطمینان حاصل کند که فرماندهان صادرکننده این فرمان به فهرستهای تحریمهای هدفمند اضافه میشوند و به طور گستردهتر، تلاشها برای قطع هرگونه منبع مالی برای ارتش را تشدید میکنند.
مانی ماونگ، سخنگوی گروه گفت: «تماسهای ما میگویند که فقط پسران و جوانان روستایی بودند که در مکان نامناسبی در زمان نامناسب گرفتار شدند.
او افزود که چنین حوادثی به طور مرتب اتفاق می افتد، اما این اتفاق به طور تصادفی توسط دوربین عکاسی شده است.
او گفت: «این حادثه کاملاً وقیحانه است و در منطقهای رخ داد که باید برای ترساندن مردم آن را پیدا کرد و دید.
این تصاویر را نمیتوان بهطور مستقل تأیید کرد، اما داستانی که توسط مردی به آسوشیتدپرس داده شد که گفته بود هنگام فیلمبرداری آنها حضور داشته است، به طور کلی با توضیحاتی درباره این حادثه که توسط رسانههای مستقل در میانمار منتشر شده است، مطابقت دارد.
دولت وجود نیرو در منطقه را رد کرد.
سرنگونی نظامی دولت منتخب آنگ سان سوچی در ابتدا با اعتراضات خیابانی غیرخشونت آمیز مواجه شد، اما پس از واکنش پلیس و سربازان با نیروی مرگبار، خشونت ها تشدید شد زیرا مخالفان حکومت نظامی برای دفاع از خود سلاح به دست گرفتند.
کشتار در دون تاو توسط دولت زیرزمینی وحدت ملی میانمار محکوم شد که خود را به عنوان یک اداره جایگزین برای کشور به جای دولتی مستقر در ارتش معرفی کرده است.
سخنگوی این سازمان، دکتر ساسا، گفت که یک کاروان نظامی مورد اصابت یک بمب کنار جاده ای قرار گرفته است و سربازان با گلوله باران دونه تاو به تلافی حمله کردند، سپس به روستا حمله کردند و هرکسی را که می توانستند دستگیر کنند، جمع آوری کردند.
وی گفت: قربانیان بین 14 تا 40 سال سن داشتند.
وی در بیانیه ای گفت: صحنه های مشمئز کننده ای که یادآور گروه تروریستی داعش است، گواه تشدید اقدامات تروریستی ارتش است.
ساسا میگوید: «وحشیگری، وحشیگری و وحشیانه این اقدامات عمق جدیدی از فساد را نشان میدهد و ثابت میکند که علیرغم ادعای تخلیه نسبی که در چند ماه گذشته مشاهده شد، حکومت نظامی هرگز قصد کاهش تنش خشونتآمیز خود را نداشته است». از یک نام استفاده می کند.
یک شاهد که با AP صحبت می کرد گفت حدود 50 سرباز حوالی ساعت 11 صبح روز سه شنبه وارد روستای دون تاو شدند و هرکسی را که موفق به فرار نشد دستگیر کردند.
شاهدی که خود را یک کشاورز و فعال توصیف کرد و برای امنیت خود خواست نامش فاش نشود، گفت: «آنها 11 روستایی بی گناه را دستگیر کردند.
وی افزود که افراد اسیر شده از اعضای ارتش دفاع مردمی سازماندهی شده محلی نیستند که گاهی اوقات در درگیری ها با ارتش شرکت می کند. او گفت که دستان زندانیان از پشت بسته شده و در آتش می سوختند.
او دلیل حمله سربازان را بیان نکرد.
شاهدان دیگر به نقل از رسانه های میانمار گفتند که قربانیان از اعضای نیروی دفاعی بودند، اگرچه شاهدی که با AP صحبت می کرد آنها را اعضای یک گروه دفاعی روستایی که به طور رسمی سازمان دهی نشده بود توصیف کرد.
نبردها در ماههای اخیر در ساگینگ و سایر مناطق شمال غربی آغاز شده است، جایی که ارتش در مقایسه با مراکز شهری، نیروی بیشتری را علیه مقاومت آزاد کرده است.
استفان دوجاریک، سخنگوی سازمان ملل متحد، نسبت به گزارشهای مربوط به "کشتار وحشتناک 11 نفر" ابراز نگرانی عمیق کرد و این خشونتها را به شدت محکوم کرد و گفت: "گزارشهای موثق نشان میدهد که در میان کشتهشدگان پنج کودک وجود دارد".
دوژاریک به مقامات نظامی میانمار تعهدات خود بر اساس قوانین بین المللی برای تضمین امنیت و حفاظت از غیرنظامیان را یادآور شد و خواستار محاکمه مسئولین "این اقدام شنیع" شد.
وی بار دیگر بر محکومیت خشونت های نیروهای امنیتی میانمار توسط سازمان ملل تاکید کرد و تاکید کرد که این امر مستلزم یک واکنش واحد بین المللی است. او گفت که تا روز چهارشنبه، نیروهای امنیتی بیش از 1300 فرد غیرمسلح از جمله بیش از 75 کودک را با استفاده از نیروی مرگبار یا در حین بازداشت پس از تسلط ارتش در 1 فوریه کشته اند.
این اتهامات به دنبال سوچی است که روز دوشنبه به اتهام تحریک و نقض محدودیتهای ویروس کرونا و چهار سال زندان محکوم شد که به سرعت نصف شد. اقدام دادگاه به عنوان تلاش بیشتر رهبران نظامی برای کاهش دستاوردهای دموکراتیک سال های اخیر به طور گسترده مورد انتقاد قرار گرفته است.
در نیویورک، شورای امنیت سازمان ملل متحد روز چهارشنبه «نگرانی عمیق» خود را نسبت به محکومیت سوچی، رئیس جمهور برکنار شده وینگ مینت و دیگران ابراز کرد و درخواست های قبلی برای آزادی همه بازداشت شدگان خودسرانه را تکرار کرد.
اعضای شورای امنیت بر ادامه حمایت خود از انتقال دموکراتیک در میانمار تاکید کردند و بر لزوم حفظ نهادها و فرآیندهای دموکراتیک، پرهیز از خشونت، مشارکت در گفتگوی سازنده و مصالحه مطابق با خواست و منافع مردم تاکید کردند. شورا در بیانیه ای اعلام کرد که میانمار، به طور کامل به حقوق بشر و آزادی های اساسی احترام بگذارد و از حاکمیت قانون حمایت کند.
[ad_2]