در این گزارش آمده است که صدها تایوانی به چین مسترد شده اند
گزارش جدید یک گروه حقوق بشر نشان می دهد که بیش از 600 تایوانی دستگیر شده در خارج از کشور در سال های اخیر به چین اخراج شده اند.
مدافعان پادمان می گویند این عمل "به عنوان ابزاری برای تضعیف حاکمیت تایوان استفاده شده است."
تایوان که کشوری مستقل به حساب میآید، مدتهاست که خواستار بازگرداندن تایوانیهای دستگیر شده در خارج از کشور به جزیره شده است.
اما پکن تایوان را به عنوان یک استان جداگانه که بخشی از چین است می بیند.
Safeguard Defenders گفت این اخراجها که در گزارشهای رسانهای بین سالهای 2016 و 2019 جمعآوری شد، "برای تقویت نفوذ پکن در خارج از کشور استفاده شد" و چین را به "شکار" این تایوانیها متهم کرد.
این گروه مستقر در اسپانیا گفت تایوانیهایی که به چین فرستاده میشوند "هیچ ریشه و خانواده ندارند" و هشدار داد که آنها در معرض آزار و اذیت و نقض جدی حقوق بشر هستند.
این سازمان ادعا می کند که چندین کشور با پیروی از معاهدات استرداد با پکن، قوانین بین المللی حقوق بشر را نقض می کنند و به اسپانیا و کنیا برای استرداد بیشتر تایوانی ها به چین اشاره می کند.
چین در گذشته استدلال کرده بود که مظنونان تایوانی در برخی موارد باید به چین مسترد شوند زیرا قربانیان آنها چینی های سرزمین اصلی هستند.
در این گزارش اطلاعاتی درباره سرنوشت تایوانیهایی که به چین تحویل داده شدهاند ارائه نشده است، اما این گروه خاطرنشان کرد که حداقل دو مورد از آنها در تلویزیون چین به نمایش درآمده است و عذرخواهی عمومی کرده است.
او همچنین به یک مورد در کنیا در سال 2016 اشاره کرد، جایی که مقامات آنجا از تصمیم خود برای فرستادن گروهی از چینی ها و تایوانی ها - که برخی از آنها تبرئه شدند - به چین به دلیل فقدان روابط دیپلماتیک این کشور آفریقایی با تایوان دفاع کردند.
در سال 2017، تایوان چندین بار تلاش کرد تا با مقامات کامبوج برای لغو استرداد گروهی از تایوانی ها به چین مذاکره کند، اما ناکام ماند.
در پاسخ به آخرین گزارش، دولت تایوان به نقل از خبرگزاری فرانسه اعلام کرد که چین "هیچ صلاحیتی" بر تایوانی هایی که در خارج از کشور دستگیر یا محکوم می شوند، ندارد و هدف پکن "نشان دادن حاکمیت خود بر تایوان" است.
در این بیانیه آمده است: «ما مجدداً درخواست خود را از طرف چینی برای مبارزه با جرم و جنایت بدون سیاست تکرار میکنیم و امیدواریم که سازمانهای مجری قانون در هر دو طرف بتوانند به همکاری با یکدیگر برای مبارزه مؤثر با جرم و اعتراض به رفاه عمومی ادامه دهند.» پیام
چین هنوز واکنشی نشان نداده است.
بر اساس سیاست One China، پکن تاکید کرده است که هر کشوری که به دنبال روابط دیپلماتیک با چین است، ابتدا باید روابط رسمی خود را با تایوان قطع کند. این امر منجر به انزوای دیپلماتیک تایوان از جامعه بین المللی شده است.
[ad_2]