افغان ها مستاصل هستند. طالبان با ویرانی اقتصادی مواجه است
کابل، افغانستان (AP) - سرمای شدید زمستان افغانستان باعث می شود کودکان خردسال در کمپ های موقت زیر پتو بخوابند. نوزادان بیمار در بیمارستان ها در تمام برقع های مادرشان دراز کشیده اند. صف های طولانی در مراکز توزیع مواد غذایی بزرگ شده است، زیرا افغانستان روز به روز عمیق تر و عمیق تر در روزهای ناامید فرو می رود.
پس از تسلط آشفته کابل توسط طالبان در 15 اوت، اقتصاد جنگ زده که زمانی تنها با کمک های بین المللی زنده بود، اکنون در آستانه سقوط است. پول کافی برای بیمارستان ها وجود ندارد.
صالحه که مانند بسیاری از افغانها تنها از یک نام استفاده میکند، پسر خردسال خود را به شفاخانه کودکان ایندیرا گاندی در کابل برد. نجیب 4 ماهه ضعیف و ضعیف به شدت دچار سوءتغذیه بود.
سازمان بهداشت جهانی در مورد میلیون ها کودک که از سوء تغذیه رنج می برند هشدار می دهد و سازمان ملل می گوید که 97 درصد افغان ها به زودی زیر خط فقر زندگی خواهند کرد.
برای میلیونها نفری که در کمپهای آوارگان زندگی میکنند یا بیرون از وزارتخانههای دولتی به دنبال کمک نشستهاند، تنها منبع گرما جمع شدن در اطراف آتشهای باز و سوزاندن هیزم است.
نزدیک به 80 درصد بودجه قبلی دولت افغانستان از جامعه جهانی تامین می شد. این پول که اکنون قطع شده است توسط بیمارستان ها، مدارس، کارخانه ها و وزارتخانه های دولتی تامین شده است. هیچ پولی در طالبان افغانستان وجود ندارد. تحریمها بانکها را فلج کرده است، زیرا سازمان ملل، ایالات متحده و سایرین تلاش میکنند تا بفهمند چگونه میتوانند صدها میلیون دلار کمک بشردوستانه از افغانهایی که طالبان را دور میزنند دریافت کنند، اگرچه هیچ نشانهای از فساد گسترده در دولت قبلی وجود ندارد.
برای بسیاری از فقیرترین مردم افغانستان، نان تنها غذای آنهاست. زنان جلوی نانوایی های شهر صف می کشند، بچه های کوچک قبل از سحر می آیند تا نان بیاورند. اکثریت آنها برای یافتن غذا و سوخت در تلاش هستند. آمار ارائه شده توسط سازمان ملل ناگوار است: تقریباً 24 میلیون نفر در افغانستان، حدود 60 درصد جمعیت، از گرسنگی حاد رنج می برند. حدود 8.7 میلیون افغان در حال مبارزه با گرسنگی هستند.
مکتب دخترانه طالبان ناآرام است و در بسیاری از ولایات آنها پس از صنف ششم اجازه حضور در مکتب را ندارند، اما در بیش از 10 ولایت مکاتب باز است. جامعه بین المللی در حال کار بر روی راه هایی برای کمک به مدارسی است که باز هستند و در عین حال طالبان را تشویق می کند تا مدارس دیگر را باز کنند.
در برخی مناطق، مانند ولایت غربی هرات، معلمان و والدین رهبران محلی طالبان را با هم جذب می کنند تا مدارس را باز کنند. در مکاتب مانند لیسه دخترانه تاجروباوی در هرات نتیجه می دهد.
ماه ها پیش، کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل در مورد مهاجرت دسته جمعی افغان ها در صورتی که افغانستان در یک شکاف اقتصادی رها شود، هشدار داد.
این اخراج در حالی آغاز شده است که هزاران نفر در ناامیدی از افغانستان به سوی ایران هجوم می آورند. صدها نفر از آنها اتوبوس را بسته بودند تا آنها را از هرات به استان نزدیک نیمروز ببرند، جایی که انتقال خطرناک به ایران را انجام می دهند. برخی امیدوارند با وجود عزم فزاینده اروپا برای دور نگه داشتن مهاجران، به ترکیه و در نهایت به اروپا بروند.
___
روزنامه نگاری تصویری AP را دنبال کنید:
اینستاگرام: https://www.instagram.com/apnews
تصاویر AP در توییتر: http://twitter.com/AP_Images
وبلاگ تصاویر AP: http://apimagesblog.com/
[ad_2]