میله گرد
میله گرد
میله گرد به تیتر عنصر حیاتی در صنعت ساختمان سازی مشاهده می شود؛ درصورتیکه چه بتن ها به عنوان عامل استحکام در یک بنا شناخته شدهاند، اما این آرماتور یا میله گردها هستند که در هنگام زمین لرزه از ما حفظ میکنند. به جهت اولین بار در سال ۱۸۰۰ بود که جوزف لوئیس دریافت که افزودن میله گرد به بتن میتواند خواص کششی ضعیف آن را جبران کرده و در نهایت سبب به تولید سازه هایی شود که نیز در برابر نیروهای کششی و هم در برابر نیروهای فشاری مقاومت بالایی داشته باشند.
سال ها پس از این کشف و به کارگیری از میلگرد در ساخت سازهها، سیستمی برای ایجاد استاندارد میلگردها ایجاد شد. به عبارتی طور که می دانید بتن مقاومت فشاری بسیار بالایی دارااست و به جهت خرد کردن آن به نیروی فشاری بسیار کار کشته نیاز است، ولی بتن فارغ از حضور میله گرد کلیدی یک نقطه ضعف بزرگ است و آن خواص کششی پایین بتن است.
این کالا سبب مقاوم شدن بتن در برابر نیروهای کششی و چرخشی شده و در دوران اعمال نیروهای کششی به بتن، مانع رخنه میل کردن و شکستن میشود. امروزه در کل پروژههای ساخت و ساز از میله گرد برای تقویت بتن استفاده می شود. همین متاع از متاع فولاد ساخته شده و بر شالوده ظاهر، مدل و سایز به گونه های مختلفی تقسیم می شود.
کاربرد میله گرد های مختلف؛
کاربرد میله گرد A1؛
همین مدل میلگرد اکثر اوقات به عنوان ماده اول در ایجاد و سازهایی زیرا سیم بکسل و سیم خاردار کاربرد دارد. به طور معمول میلگرد بی آلایش به رخ کلاف عرضه میشود. چرا که این دوران به عامل کربنی مقداری که در ساختار دارد، سختی چندان بالایی ندارد. در نتیجه به راحتی صورت پذیر است. این محصول به تیتر الکترود در جوشکاری نیز گزینه به کارگیری قرار میگیرد.
کاربرد میله گرد A2؛
بیشترین کاربرد میلگرد به بخش ساختمان سازی مربوط میشود. آجی که بر روی بدنه همین تیم از محصولات قرار میگیرد، اتصال محکم تری اساسی بتن برقرار میکند. میله گرد A2 عمدتا در ساخت اشکال خاموت کاربرد دارد. خاموتها اشکال خمکاری شدهای میباشند که در برابر نیروهای برشی و خمشی از خویش مقاومت نشان میدهد.
کاربرد میله گرد A3؛
همان طور که پیش از این بحث شد، با ارتقاء کربن سختی میلگرد افزایش پیدا میکند. در نتیجه میلگرد A3 سختی بالاتری نسبت به A2 دارد. آرماتوربندی از مثال کاربرد میلگرد A3 در ساختمان سازی است. تنها تفاوت این دو جنس به سختی محدود نمیشود. به جهت شناخت اکثر کلیدی تفاوتهای میلگرد A2 و A3 بر روی پیوند کلیک کنید.
کاربرد میله گرد A4؛
سختی فوق العاده بالای میلگرد A4 مهم خنک کاری به شیوه ترمکس به وجود میآید. به این معنی که پس از ساخت میلگرد، اهمیت استفاده از پاشش آب فشار حاذق آن را خنک میکنند. چنین دشواری باعث شده تا کاربرد میله گرد A4 دارای محدودیتهایی مواجه شود. چرا که احتمال شکست اهمیت ارتقاء سختی دوچندان میگردد. بنابراین در ایجاد دیوار برشی و یا قابها خمشی نباید از همین مدل میلگرد