علائم بیماری روده چیست؟

مجموعه : پزشکی و سلامت زمانی که صحبت از مشکلات گوارشی می‌شود، اولین جزء که از دستگاه و سیستم گوارش به ذهن

توسط DOSTEMANSALAM در 14 اردیبهشت 1399
مجموعه : پزشکی و سلامت
زمانی که صحبت از مشکلات گوارشی می‌شود، اولین جزء که از دستگاه و سیستم گوارش به ذهن افراد می‌رسد، معده است. چرا که بسیاری تصور می‌کنند اختلالات گوارشی تنها مربوط به معده، نظیر زخم معده، رفلاکس معده و … است. در حالی که مشکلات مربوط به روده نه تنها بسیار متنوع بوده، بلکه منجر به بروز سایر انواع بیماری‌ها در فرد هم می‌شود. به همین خاطر مهم است که از علائم مربوط به بیماری‌های گوارشی مطلع بود و در صورت بروز چندین مورد از آنها، سریعاً به پزشک متخصص گوارش مراجعه کرد. یک نمونه پزشک فوق تخصص گوارش متبحر را می‌توانید در لینک زیر ببینید:  

علائم اختلالات گوارشی روده چیست؟

 

افسردگی و اضطراب

افسردگی و اضطراب و بیماری‌های گوارشی یک ارتباط دو سویه با هم دارند. به عبارت دیگر، هم افسردگی و اضطراب منجر به بیماری‌های معده و روده می‌شود و هم اختلالات گوارشی منجر به ایجاد اضطراب و افسردگی در فرد می‌شود. همه ما می‌دانیم که یک به یک ارگان‌های بدن در ارتباط با یکدیگر هستند و به صورت مستقیم روی یکدیگر اثر گذارند. اما گاهی اوقات این ارتباط همه ‌جانبه را از یاد برده و فراموش می‌کنیم که حالات روحی و روانی ما بی ارتباط با حالات جسمی ما نیستند. تمامی اجزای بدن ما دارای انواع انتقال دهنده‌های عصبی است که در ارتباط با مغز هستند. خصوصاً روده که دارای بیش از ۳۰ نوع انتقال دهنده بوده و صرف نظر از فاصله ای که تا مغز دارد؛ در ارتباط مداوم و تأثیرگذاری بر آن است.  

تغییرات وزن، لاغری ناگهانی و افزایش وزن

التهاب روده یکی دیگر از بیماری‌هایی است که تأثیر مستقیمی روی وزن افراد دارد. تغییراتی که در میزان ترشح هورمون‌های روده ایجاد می‌شود، عامل اصلی تغییر وزن در افراد است. گاهی اوقات میزان ترشح هورمون سیری و اشتها تغییر کرده و میزان وابستگی بدن به انرژی هم تغییر پیدا می‌کند. در نتیجه فرد در زمان درست، به جای آنکه احساس سیری کند همچنان تمایل به غذا خوردن دارد و زمانی که باید غذای کافی بخورد، تمایلی به غذا خوردن ندارد. این مسئله باعث می‌شود که در مدت زمان نسبتاً کوتاهی، فرد تغییرات وزنی شدیدی داشته باشد. پس اگر خیلی ناگهانی چاق یا لاغر شدید، بهتر است که به یک پزشک فوق تخصص گوارش مراجعه کنید.  

مصرف زیاد غذاهای قندی

بر اساس مطالعات پزشکی، مصرف زیاد مواد قندی می‌تواند نشانه ای از سایر بیماری‌ها در فرد باشد. گاهی اوقات نشانه ای از افسردگی و گاهی اوقات نشانه ای از بیماری روده است! این حالت زمانی ایجاد می‌شود که میزان ترشح هورمون‌های لپتین و گرلین در روده تغییر می‌کند. چرا که این دو هورمون به ‌طور مستقیم روی هوس غذایی ما تأثیر گذاشته و ممکن است تمایل ما را به یک غذای خاص زیاد کنند؛ بنابراین در صورتی که در چند ماه اخیر میزان تمایل شما به مصرف غذاهای قندی بیشتر شده ‌است، این احتمال وجود دارد که به دلیل تغییر هورمون‌ها، وابستگی باکتری‌های روده به قند زیاد شده ‌است.  

افزایش احتمال ابتلا به دیابت

در برخی موارد، مشاهده شده ‌است که فرد به دلیل میکروب‌هایی که در روده بزرگ داشته و برای مدت زمان زیادی از حضور آنها بی‌خبر بوده ‌است؛ به بیماری قند یا دیابت نوع ۲ مبتلا شود.  

مشکلات کبد

تغییرات ترشحات در دستگاه و سیستم گوارش، در برخی افراد به سایر ارگان‌های بدن نیز آسیب وارد می‌کند. چرا که سیستم ایمنی بدن را ضعیف کرده و در اغلب موارد منجر به شکلگیری بیماری‌های خود ایمنی و التهاب در فرد می‌شود. کبد، یکی از حساسترین ارگان‌هایی است که در اثر مشکلات گوارشی دچار اختلالات زیادی می‌شود. چرا که میزان سوخت و ساز بدن تغییر کرده و عملکرد کبد هم تحت تأثیر قرار می‌گیرد.  

حساسیت غذایی

اگر اخیراً نسبت به رژیم غذایی که همیشه داشته‌اید، حساستر شده‌اید، احتمال اینکه از یکی از انواع مشکلات سیستم گوارشی روده رنج می‌برید، وجود دارد. در این شرایط، حساسیت بدن نسبت به غذاها بیشتر شده و به شکل آلرژی‌های شدید در بدن جلوه می‌کنند. چرا که به جای آنکه غذا از معده و روده عبور کند، بخشی از آن وارد خون شده و فرد را دچار آلرژی‌های خطرناک می‌کند.

مشکلات خواب

همان‌طور که گفته شد، مسائل روحی و جسمانی در ارتباط با یکدیگر هستند. به عبارت دیگر در صورتی که یکی از این دو دچار مشکل شود، دیگری را هم دچار مشکل می‌کند؛ بنابراین این احتمال وجود دارد ک مشکلات بی خوابی شما، ناشی از مشکلات روده باشد. چرا که پیشتر به این نکته اشاره شد که سیستم عصبی روده و معده بسیار قوی بوده و در ارتباط مستقیم با مغز انسان است. منبع : http://www.taknaz.ir/%d8%b9%d9%84%d8%a7%d8%a6%d9%85-%d8%a8%db%8c%d9%85%d8%a7%d8%b1%db%8c-%d8%b1%d9%88%d8%af%d9%87-%da%86%db%8c%d8%b3%d8%aa%d8%9f.html  
آخرین مطالب